Historie

Testfaktas visjon er å muliggjøre bærekraftige produkter og valg

 

I begynnelsen oppnådde vi dette gjennom uavhengig journalistikk i sammenheng med vitenskapelig laboratorietesting av forbrukerprodukter. Målet har alltid vært å avsløre den ekstra informasjonen som er umulig for en forbruker å finne ut på egen hånd. Resultatene ble publisert av et stort antall av dagsavisene – først i Sverige og senere i hele Norden. Dette arbeidet, det vil si å være et ledende nordisk nyhetsbyrå for relevant forbrukerinformasjon, gratis tilgjengelig for det interesserte publikum gjennom ulike aviser og magasiner samt vår egen nettside, er fortsatt grunnlaget for Testfaktas virksomhet. Ved å fremheve relevante parametere i en gitt kategori, veileder vi forbrukeren til bedre produkter med bedre kvalitet, ytelse og lang levetid, noe som muliggjør mer bærekraftige valg.

Parallelt har vi sett en økende interesse fra produsenter, forhandlere, organisasjoner og til og med offentlige etater for å utføre spesifikke tester og forskning gjennom Testfakta. Langt fra alle resultatene av disse oppdragene blir offentlig kjent, da det alltid er opp til kunden å bestemme om resultatene skal publiseres eller ikke. Fordi de ofte brukes til å forbedre et gitt produkt, noen ganger til og med på prototypestadiet, deltar vi aktivt i utviklingen av bedre produkter og presser stangen for å utvikle bedre målinger og testprotokoller.

Med det siste tilskuddet til vår virksomhet, Testfakta Bio-based, slutter vi sirkelen ved å tilby et sporbart og transparent sertifiseringsmerke som fremmer utvikling av mer bærekraftige produkter og emballasje gjennom bruk av flere fornybare ressurser.

 

[rutor]

 

Fra solkrem til 700 laboratorietester

I juni 2001 leverte Testfakta sin aller første test til nordiske dagblader – en laboratorietest av solkrem som avdekket alarmerende nivåer av skadelige og forbudte stoffer. Siden den dagen har Testfakta produsert rundt 700 laboratorietester av alle mulige forskjellige forbrukerprodukter.

 

Historien til en banan

Som et resultat av at Testfakta publiserte en artikkel, økte salget av økologiske bananer fra 25 % til 67 % av det totale salget. Testfaktas kjemiske analyse viste at «vanlige» bananer inneholdt sprøytemiddelrester også under huden, mens økologiske bananer var fri for rester.

 

Fra 100 millioner til 2 milliarder i omsetning innen sju år

Dette er resultatet av et regelmessig, langsiktig kvalitets-, forsknings- og testsamarbeid mellom Testfakta og et av de store merkene i den svenske møbelindustrien, som gjorde dem til markedsledere i en av deres viktigste kategorier.