Rusta yogamatta Premium Grip

Rusta Premium Grip har testats och jämförts med Grounded Factory's yogamatta. Foto: Rickard Kihlström
Laboratorietest

Testfakta Research har på uppdrag av Rusta laboratorietestat Rustas yogamatta Premium Grip. Yogamattan presterar genomgående bra och uppfyller kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Laboratorietest
Testfakta Research Published: 16 mar, 2021
Läs senare

Kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning är högt ställda. Yogamattan genomgår ett standardiserad testupplägg som omfattar huvudmomenten glidmotstånd (friktion), tryckfördelning (hårdhet), rengöring, tålighet maskintvätt och innehåll av hälsovådliga kemikalier.

För att uppfylla kriterierna för Testfaktas kvalitetsmärkning krävs att yogamattan presterar genomgående bra i samtliga testmoment, inte avviker från det som deklareras på produkten och klarar gränsvärdet för emission och innehåll av hälsovådliga och miljöfarliga kemikalier. Kvalitetsstämpeln Verified Quality & Performance garanterar därigenom att produkten håller en genomgående hög kvalitet.

För att få en uppfattning om Rusta Yogamatta Premium Grips relativa kvalitet och prestanda, har produkten testats och jämförts med Grounded Factory’s yogamatta.

Laboratorietestet har utförts av forskningsinstitutet Swerea IVF i Mölndal (en del av RISE, Research Institutes of Sweden).
Läs mer om testet.

[PDF]

TABELL MED RESULTAT FRÅN TESTET