Elvita torktumlare CTT7800V

Laboratorietest

Testfakta Research har på uppdrag av elektronik och vitvarukedjan Elon genomfört ett laboratorietest av Elvita torktumlare. Torktumlaren har har testats tillsammans med jämförbara torktumlare från Cylinda och Electrolux. Elvitas torktumlare presterar genomgående bra och uppfyller kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Laboratorietest
Testfakta Research Published: 13 Okt, 2021
Läs senare

Kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning är högt ställda. Torktumlarna genomgår ett standardiserad testupplägg som omfattar torkeffektivitet, ljudnivå, energiförbrukning, användarvänlighet samt konstruktionskvalitet och säkerhet.

För att uppfylla kriterierna för kvalitetsmärkningen krävs att torktumlaren presterar genomgående bra i samtliga testmoment. Kvalitetsstämpeln Verified Quality & Performance garanterar därigenom att produkten håller en genomgående hög kvalitet.

För att få en uppfattning om Elvitas relativa, kvalitet och prestanda har det testats och jämförts med två jämförbara torktumlare:

  • Electrolux EW2H328R2

  • Cylinda TVP5582

Laboratorietestet av torktumlarnas kvalitet och prestanda har utförts av det oberoende, tyska testinstitutet SLG Prüf- und Zertifierungs GmbH. Testprotokollet baseras på aktuella standardmetoder för prestandatest av torktumlare (EN 61121) och laboratoriets interna metoder för utvärdering av användarvänlighet och konstruktionskvalitet.

Jämförande resultat från testet framgår av tabellen nedan.

[PDF]

TABELL MED RESULTAT FRÅN TESTET