Sprinklervæske

Petrol Vitrex -38°C 
Petrol Vitrex -38°C 

Testfakta Biobased har på vegne af Kimi udført analyse og undersøgelse af den biobaserede andel (biomasse) for Petrol Vitrex -38°C. Formålet med analysen var at verificere, at produktet er baseret på biomasse.

Published: 14 sep, 2023

Petrol Vitrex -38°C er en sprinklervæske produceret af det slovenske kemifirma Kimi. Det er en førsteklasses kvalitetsløsning med flere effekter. Det beskytter forruden mod at fryse, forhindrer sprinklerstråler i at fryse, renser forruden og fjerner insekter. Produktet er tilgængeligt i Slovenien, Kroatien og Serbien. Laboratorieanalysen blev udført af RISE Research Institutes of Sweden, afdelingen for Bioøkonomi og Sundhed.

Resumé

Beregningen af biomassen i forhold til den samlede masse (tør masse) er foretaget ud fra en detaljeret materialespecifikation bevist af Kimi. Beregningen gav følgende forhold:

  • Biomasseandel 99%
  • Biokulstof vs total kulstof 99%
  • Biokulstof vs total organisk kulstof 99 %

Den beregnede biomasseandel blev verificeret ved en C14-analyse af bio-carbon forholdet i produktet. Analysen er udført i henhold til ASTM D6866-21, med den modifikation, at der anvendes en IR-teknologi (Saturated Cavity Ringdown - SCAR) i stedet for en af de i standarden nævnte metoder.

Ved denne metode forbrændes produktprøven, og kuldioxiden opsamles. Indholdet af 14C16O2 i den udsendte kuldioxid bestemmes i et IR-spektrometer med ekstrem følsomhed og selektivitet.

Resultaterne fra analysen af produktet viste mindre end 1 % tilstedeværelse af fossilt kulstof i forhold til total kulstof og i forhold til total organisk kulstof. Den beregnede biomasseandel bekræftes dermed ved det højeste konfidensinterval, hvilket giver en biomasseandel på 99%.

En bild som visar text, Teckensnitt, skärmbild, logotyp

Automatiskt genererad beskrivningKvalitetsmærke

Produktet er hermed tildelt kvalitetsmærket "Testfakta Bio-Based". Mærket gælder kun for indholdet (ikke beholderen) og vil blive udtrykt som "Biobaseret, Produkt > 99%". Bemærk venligst, at værdien " > 99%" er den højeste tilladte af standarden EN 16935, som regulerer kommunikation til forbrugeren (B2C).

 
Petrol Vitrex -38°C.

Certifikat ID: EN 16935:23-103

Certificeret: 2023-08-22

Producent: Kimi
https://www.kimi.si/en/

Biobaseret organisk kulstof som en del af det samlede organiske kulstof: 99 %

Biobaseret kilde: 100% planteråvarer

Certifikatet vedrører indholdet (sprinklervæske), ikke emballagen.