Sådan tester vi - Flyttekasser

Closing the box. Photo: Anna Sigge
Closing the box. Photo: Anna Sigge

Laboratorietest af flyttekasser udføres af det uafhængige testorgan RISE Research Institutes of Sweden. Testen omfatter følgende elementer:

 

Published: 7 jun, 2023

Oplyst max vægt og generelle egenskaber
Den angivne maxvægt og generelle egenskaber såsom tykkelsen af ​​bølgepap, de indvendige mål og volumen noteres eller måles. Tykkelsen af ​​pladen måles ved hjælp af en Vernier skydelære på låget af æsken.

Stablekapacitet (tørre pakkekasser)
To kasser er pakket med 18 kg bøger i hver og stablet oven på hinanden. En tredje kasse lægges ovenpå og belastes med 15 kg. Vægten i den tredje kasse vil så blive øget op til 260 kg eller indtil en af ​​de to nederste kasser falder sammen. Kasse tre vil i første omgang blive læsset med 50 kg, og derefter øges belastningen med 25 kg intervaller, indtil totalvægten bliver 100 kg. Derefter øges vægten med 10 kg ad gangen, indtil kasserne falder sammen eller den maksimale vægt på 260 kg nås.

Stablekapacitet (fugtige pakkekasser)
Kasser et og to belastes med hver 18 kg og stables på samme måde som ved test af stablekapaciteten af ​​tørre kasser.

 

De pakkede kasser fugtes for at simulere eksponering for regn.
Foto: Anna Sigge

Kasse to vil blive fugtet med to sprøjter vand på de korte sider og tre sprøjter på de lange sider, plus en spray på hvert hjørne. Befugtningsprocessen gentages igen (i alt 28 sprøjtninger). Umiddelbart herefter vil kasse tre blive stablet ovenpå og pakket med vægte på samme måde som for de tørre kasser, indtil kasserne falder sammen. Mængden af ​​vægt tilføjet til boks tre vil blive registreret. Når der er tilføjet 100 kg, vil kasserne blive fugtet igen ved hjælp af ovenstående procedure. Mængden af ​​vand simulerer, at kassen bliver udsat for et fugtigt klima eller bliver båret mellem hus og varevogn i regnfuldt og fugtigt vejr.

Bærestyrke
Laboratoriet kontrollerer desuden, at kasserne kan klare deres oplyste maxvægt uden skader. Æskerne pakkes med 40 kg og så løfter to personer kassen og bærer den et bestemt antal meter. Eventuelle skader eller svagheder i kassen vil blive registreret.

 

For at vurdere håndtagenes ergonomi bæres kasserne med en belastning på 40 kg indeni.
Foto: Anna Sigge


Funktion og styrke af topklapperne
Æsken åbnes og lukkes 20 gange. En vægt på 5 kg lægges bl.a. i kassen og kassen løftes derefter af de øverste klapper fra et bord ned til gulvet og tilbage op til bordet igen. Æskerne løftes 30 cm op fra gulvet af de øverste klapper 20 gange. Der foretages en vurdering af, hvor nemme topklapperne er at åbne og lukke, og hvor godt de holder deres integritet.

Håndtag ergonomi
Håndtagenes design og komfort vurderes. Bokserne pakkes med maxvægten 40 kg og to personer løfter kassen, en i hver ende, og bærer den over en lige strækning på omkring 3,5 m, hvorefter kassen stilles på jorden. Proceduren gentages fem gange, og håndtagenes design og komfort vurderes.

 


Æskernes konstruktion og lukning vurderes.
Foto: Anna Sigge