Sådan tester vi - IPL-enheder

Treatment with an IPL device. Photo: Tobias Meyer.

Vi udfører vores laboratorietest af IPL-hårfjerningsudstyr på SGS Fresenius, et uafhængigt testlaboratorium i Østrig. Testen består af følgende elementer: 

Published: 30 jun, 2023

Testmetode
Tests udføres med et panel af brugere og af professionelle eksperter. Testene udføres derefter i to dele. Et, hvor testpersonerne gennemgår behandlinger med forskellige apparater. Ved hver behandlings lejlighed vurderer testpersonerne komfort og følelse under og umiddelbart efter behandlingen. En uge efter behandlingen måler og vurderer laboratoriets eksperter effekten på hårgenvækst.
I anden del vurderer eksperterne oplevelsen af ​​behandlingen, designet, og hvordan de forskellige produkter blev håndteret. Alle enheder har maskerede produktnavne under test.

The laboratory marks the six treatment surfaces on each leg. Photo: Tobias Meyer
Laboratoriet markerer de seks behandlingsflader på hvert ben. Foto: Tobias Meyer

Hårreduktion
Hvor meget hårvæksten faldt, måles hver uge og efter i alt fem behandlinger. Der udføres test på forsøgspersonernes ben, som var opdelt i tre felter på hvert ben. Et område efterlades ubehandlet som et sammenligningsområde. Hårvækst vurderes af laboratoriets eksperter, både visuelt og ud fra højopløselige billeder af de forskellige testfelter. Når det kommer til hårreduktionseffekter, lægges der størst vægt på resultatet efter fem behandlinger.

Brugererfaring
Alle 20 paneldeltagere bedømmer alle seks produkter efter hver behandling og angiver, hvordan huden føltes, hvor behagelig behandlingen er, hvor let den er at udføre, og hvordan de oplever produktets design.

The laboratory measures the placement of the six treatment surfaces on each leg. Photo: Tobias Meyer
Laboratoriet måler placeringen af ​​de seks behandlingsflader på hvert ben. Foto: Tobias Meyer

Specialistvurdering
Det separate ekspertpanel bestående af ti personer med professionel erfaring i brugen af ​​IPL-enheder tester hvert produkt under opsyn af laboratoriepersonale. Her vurderes designet, brugervenligheden og hvordan huden føles både under og efter behandlingen. Testen udføres på indersiden og ydersiden af ​​læggene, underarmene og armhulerne.

Udvælgelsesprincipper for panelmedlemmer:

  • Raske kvinder mellem 18 og 65 år.
  • Ingen kendte allergier eller overfølsomhed.
  • Lysebrun til sort hårfarve og hudtone II–IV på Fitz-Patrick skalaen.

Ekskluderingskriterier:

  • Meget let hårvækst.
  • Hvidt, gråt eller rødt hår.
  • Mørk eller solbrændt hud.
  • Gravid

Bedømmelse
Resultaterne af testen vurderes og bedømmes i samråd med laboratoriet. Bedømmelsen er lavet på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er meget dårligt og 10 meget godt. I det samlede resultat tillægges resultaterne fra de forskellige delmomenter følgende vægt:

  • Hårreduktion: 40 procent
  • Komfort og følelse: 30 procent
  • Behandling: 20 pct
  • Håndterbarhed: 10 procent
Assessment of hair regrowth. Photo: Tobias Meyer
Vurdering af hårgenvækst. Foto: Tobias Meyer