Laboratorietest av padelracketer – den første i sitt slag

Test af en padelketcher. Foto: Testea
Test af en padelketcher. Foto: Testea

Testfakta har udført verdens første sammenlignende laboratorietest af padelracketer. Blant funnene er hvordan racketer reagerer på forskellig brug og slitasje over tid. Testen blev udført ved Testea Padel-laben i Spanien, og vinder af Equation WPT fra Nox.

Published: 8 mar, 2022

– Vi brugte robotikk og sensorer for at genskabe det samme slaget hundredvis af gange og måle ændringer over tid. Nogle racketer ændrer meget i stivhet, noget som påvirker slagets kraft og dermed hvordan du spiller. Dette er noget, du ikke kan vide, når du skal vælge blandt racketer i butikken, siger Jordi Piedra, grunder og administrerende direktør i Testea.

Testen sammenlignet åtte padelracketer i prisklassen mellem 100 til 300 euro, beregnet på mellemspilleren. Rakettene ble rangert efter deres ydelse i forskellige aspekter, med fokus på udholdenhed, komfort og kraft.

Vinneren, Equation WPT fra Nox, er enkel at kontrollere og høj grad af komfort, samtidig med at indfatningen er slidt, og dens egenskaber er uforandret efter udholdenhetstesten. Den andreplads, PR 990 Hybrid Soft fra Kuikma, koster omtrent halvparten så mye. Den presterte bra i udholdenhed og tillater et kraftigere slag endnu en førsteplads, mens dens kontrol og komfort er mye lavere.

Den laveste rangerte racketen var K3 Avant 21 fra Bullpadel, som scoret lavest i kontrol og blev ændret betydelig i udholdenhetstesten. Adidas Greenpadel kommer mest på grund af mangel på kraft og lav holdbarhed.

– Padel har været meget populær i de sidste år, så markedet er nået fuldt af alternativer. Denne test peker på forskellige i konstruktion, kvalitet og holdbarhed. Det viser også hvordan forskellige racketer passerer til forskellige spilstiler, siger Jordi Piedra.

I den endelige rangeringen blev kontrol, komfort og kraft vægtet likt (alle til 20 %), for at passe en allsidig spiller. Størst vægt ble tillagt kvalitet og udholdenhed (40 %). Nogle tiltag er inkluderet i at placere racketene på en mekanisk arm og få dem til at svinge frem og tilbage mens sensorer målte slagkraft og vibration. Responsen fra sweet spot blev målt ved at have en ball sprett mod racketene i kontrolleret tempo. Holdbarhetstestning indeholdt en racketer til 500 kraftige slag simulerer med trykluft.

Interessen for padel har vokst enormt de siste årene. Det er nået anslået å ha over 12 millioner aktive spillere i 78 land over hele verden.

 

About

Testea er det første laboratoriet, som er fuldstændigt specialiseret på vitenskapelig forskning og test af padelracketer. Baseret i hjertet af padelsporten, Spanien, udfører Testea sin forskning ved Universitat Politecnica de Valencia og har udviklet en fælles sertificeringsordning. www.testeapadel.com