Cape Farewell ställbar säng

Foto: Mio
Laboratorietest

Mios ställbara säng Cape Farewell har genomgått Testfaktas omfattande laboratorietest av sängar. Resultaten visar på goda ergonomiska egenskaper för samtliga kroppstyper, bra andningsförmåga och bra kvalitet och uthållighet i material och konstruktion. Sängen uppfyller därigenom kraven för Testfakta Verified Quality & Comfort för samtliga tre kroppstyper.

Laboratorietest
Testfakta Research Published: 2 Nov, 2022

Kraven för kvalitetsmärkningen Verified Quality & Comfort är högt ställda. Sängarna genomgår en rad olika laboratorietester och får inte underprestera i något enskilt testmoment. Kvalitetsmärkningen Verified Quality & Comfort säkerställer därigenom att sängen håller en hög nivå både avseende komfort och kvalitet.

Mio Cape Farewell ställbar säng

Laboratorietesterna utförs av EIM Ergonomie Institut München (komfortegenskaper) och RISE Research Institutes of Sweden (kvalitet och uthållighet i material och konstruktion). Komfortegenskaper omfattar sängens ergonomi och förmågan att leda bort fukt och värme (mikroklimat). Kvalitet i material och konstruktion omfattar uthållighet i fjädring och skumpartier, konstruktionens hållfasthet, uthållighet i ställbara sektioner, motorernas uthållighet och analys av hälsovådliga kemikalier.

[PDF]

Tolkning och betygsättning av testresultaten görs i samråd med laboratorierna och i jämförelse med tidigare testresultat för ställbara sängar.

TABLE OF TEST RESULTS